Hlavní turistická sezóna je minulostí. Na osmičce proběhla na výbornou!

07.09.2016 14:06

Hlavní turistická sezóna se úderem září stala minulostí. U nás na pěchotním srubu K-S8 „U Nádraží“ proběhla na výbornou. Útrobami objektu prošly stovky spokojených návštěvníků a podařilo se i několik drobných úprav v okolí a uvnitř objektu.

Důležitý úkol ještě před samotným startem hlavní sezóny se povedl, když se nám povedlo vytvořit nový nátěr objektu a podle ohlasů se nový nátěr opravdu povedl a ostudu rozhodně nedělá. Dále jsme podle slibů naplno rozjeli jednání o výrobě repliky kulometné pistole. Jak se zdá, vše je na dobré cestě a do konce roku bychom ji mohli ukázat světu.

S kolegy jsme také dali dohromady několik nových exponátů, které jsou nově vystavené uvnitř objektu. Například nová expozice věnovaná munici československého a německého původu, originál těžkého kulometu MG42, najít se nám povedlo i střepinu z jednoho ze zvonů, který odstřelil NP Kovošrot v poválečném období a mnoho dalšího.

Zavázáni jsme byli i slibem častější přítomnosti na objektu díky jízdám historických lokomotiv. Především v červenci jsme svůj závazek splnili a i díky tomu branami našeho objektu letos prošlo zatím na 968 návštěvníků, kteří naslouchali našemu výkladu.

Samozřejmě nás mrzí i určité procento lidí, kteří se otočí u informační tabule před objektem a odejdou pryč. Takových jsme napočítali od začátku roku zhruba 200. Pro takové máme jediný vzkaz: Nebojte se nás a klidně se zajděte podívat, vstupné máme stále dobrovolné!

Poděkování patří i všem, kteří nás podpořili. Asi největší oporu jsme nalezli u Martina Netolického, hejtmana Pardubického kraje a Pivovaru Holba, bez kterých by náš objekt asi těžko dosáhl tak dobrých výsledků. Ještě jednou děkujeme za podporu.

Na vavřínech usnout nehodláme a v plánu máme další a další novinky, které na vás chystáme a postupně vás o nich budeme informovat. 

Kontakt

K-S 8 "U nádraží" 604 507 520, 604 630 470, 732 748 083 k-s8@seznam.cz