Shrnutí letošního roku

15.12.2020 11:07

Jako již tradičně jsme pro vás připravili krátké shrnutí letošního roku na objektu K-S8 "U Nádraží". Pravdou je, že letošní rok byl silně ovlivněn koronavirovou krizí, což se promítlo jednak v počtu návstěvníků, ale i v kvantitě odvedené práce. 

Začátkem roku došlo k založení Klubu vojenské historie Vlašim. Nyní tedy vystupujeme oficiálně jéko spolek, který se zabývá vojenskou historií. Krátce po založení KVH Vlašim z.s. se republika ocitla v ohrožení pandemie koronaviru. Právě kvůli okolnostem, které donutily stát uzavřít muzea a další podniky, se nám sice v jarních měsících snížil počet návštěvníků na nulu, ale z naší strany častějšími návštěvami na srubu, se nám podařilo celkem postupně zvýšit výkony a pracovním nasazením udělat nekolik změn v expozicích. 

Po rozvolnění opatření během léta se nám podařilo přilákat i několik stovek návštěvníků. Tradiční týden během akce Cihlena dokonce přinesl rekord v návštěvnosti a i přes omezení, která se nás letos dotkla, jsme letos přivítali celkem 1.444 návštěvníků. Bylo pro nás velmi povzbudivé, že někteří z nich u nás již v minulosti byli a dokázali pochválit změny, které se na objektu udály. Během Cihelny mohli příchozí návštěvníci sledovat i promítání na filmovém plátně, což byla novinka. 

Během podzimu zasáhla naší drahou vlast druhá vlna pandemie a s tím přišlo další omezení, která nás opět vyburcovalo k pracovní činnosti. Ta přinesla vylepšení expozic munice, vylepšení zázemí objektu a naplánování dalších změn a úprav na jaro roku nadcházejícího. Krom toho jsme ještě v září stihli objekt nasvítit v rámci akce Světla nad bunkry a přivítat poslední návštěvníky letošního roku. 

V současné době se společně s našimi rodinami připravujeme na vánoční svátky a mezitím i trochu myslíme na budoucnost našeho muzea a plánujeme budoucí kroky a práce, které provedeme na objektu. Závěrem bychom rádi poděkovali za podporu všem, kteří se u nás zastavili a přejeme také klidné Vánoce a hodně zdraví a štěstí v novém roce. 

 

Kontakt

K-S 8 "U nádraží" 604 507 520, 604 630 470, 732 748 083 k-s8@seznam.cz