Další pracovní víkend na osmičce

01.07.2015 12:46
Poslední červnový víkend na pěchotním srubu K-S8 „U Nádraží“ se nesl v duchu pracovní a historické činnosti. Při pracovním nasazení se nám povedlo například opravit ucho objektu pod pozorovacím zvonem a v rámci historie jsme se prezentovali v dobových uniformách při vítání historického parního vlaku. 
 
Vzhledem k náročnosti páteční dopravy jsme se na “osmičku" dostali až kolem šesté. V tu chvíli už na nás čekalo propůjčené lešení, které jsme hned složili a po vybalení věcí jsme se pustili do sekání trávy. Poté jsme v rámci ušetření času ještě lešení postavili, aby se v sobotu hned mohlo začít pracovat na opravě omítky pod pozorovacím zvonem. 
 
Právě vedle zmíněné opravy ucha objektu jsme se v sobotu ráno pustili do budování lávky přes potok ke kolejím, která byla na jaře z důvodu dezolátního stavu zrušena. Provedeny byly i menší úpravy expozice, kam jsme nainstalovali několik fotek německé techniky, která se podílela na ostřelování objektu a nebo se mohla podílet tehdy na útoku proti ČSR. 
 
Vedle pracovního nasazení jsme také vyhlíželi příjezd historického parního vlaku. Před jeho příjezdem jsme se navlékli do historických uniforem. Zastoupení mělo železniční vojsko, hraničářská pěchota a také německý polní četník.
 
Opět jsme rozdali cestujícím ve vlaku několik desítek letáků a pozvali je k nám na prohlídku. Vedle výše uvedených prací se nám povedlo postavit i doma vyrobený druhý stožár na vlajku, který nám pomohl nalákat během víkendu celkem 32 návštěvníků, kteří od nás odcházeli spokojeni.
Kompletní fotogalerii naleznete ZDE.
 
 

Kontakt

K-S 8 "U nádraží" 604 507 520, 604 630 470, 732 748 083 k-s8@seznam.cz