Hodnocení sezóny 2017

11.12.2017 18:39

Letošní turistická sezóna je za námi. S jejím koncem a nenávratně se blížícím koncem kalendářního roku je před námi pomalu ale jistě bilancování toho, co se nám povedlo a nepovedlo.

Letošní sezóna u nás se oproti minulým rokům nesla v poklidnějším duchu a výraznější zásahy do okolí objektu se nekonaly. Nejvýraznějšími zásahy bylo kácení dalších nebezpečných náletů a větví, které ohrožovaly jednak přístupovou cestu a jednak informační tabule na přístupové cestě.

Samozřejmě jsme připravili i pár novinek v expozicích. Jednak díky štědrosti některých návštěvníků a známých, ale i díky našim soukromým sbírkám. Nejvýraznějším zásahem byla údržba osvětlení, což nebyla úplně jednoduchá práce, ale nakonec se nám povedla.

Nebudeme se jen chválit za drobné práce, které nám i tak udělaly radost, ale budeme k sobě i trochu kritičtí. Musíme se pokárat za naši letošní docházku. Bohužel pracovní povinnosti nás svazovaly více, než by se nám líbilo a s tím byla spojena i slabší účast naši posádky na objektu. Na druhou stranu se ovšem musíme pochlubit návštěvností, která i přes to dosáhla výborného čísla 1.527.

Právě návštěvníci jsou naším hnacím motorem. Většina příchozích nás pochválila a odcházela spokojena. Samozřejmě najdou se i tací, kteří nás kritizují a pokud se jedná o kritiku objektivní, tak jsme za ni nesmírně rádi, protože nás to neustále nutí přemýšlet a zlepšovat se.

Rádi bychom tedy poděkovali všem návštěvníkům, kteří nás v letošním roce navštívili a samozřejmě i našim sponzorům, mezi které se řadí pivovar HOLBA a nově také vlašimská firma Sellier & Bellot.

Nezbývá nám tedy nic jiného než ještě jednou poděkovat vše příznivcům a také popřát všem hodně zdraví do nového roku a ať se brzy opět shledáme na opevnění.

 

Kontakt

K-S 8 "U nádraží" 604 507 520, 604 630 470, 732 748 083 k-s8@seznam.cz