Netradiční Cihelna přinesla rekordní návštěvnost na našem objektu!

25.08.2020 16:29

Týden na který jsme se my jako osádka srubu K-S8 "U Nádraží" dlouhou dobu připravovali, je minulostí! "Uteklo to jako voda," panovala mezi osádkou shoda při nedělní hodnocení celého týdne. Co vlastně celý týde přinesl?

Jako již tradičně jsme se museli po pondělním příjezdu pustit do boje s trávou, která obklopila okolí objektu. Po tomto boji jsme samozřejmě připravili kompeltně vnitří expozice pro příchozí návštěvníky a začali také postupně budovat menší venkovní expozici, kde bylo k vidění několik desítek zajímavých součastí výzbroje a výstroje jednotlivých armád od roku 1914 až do roku 1945. 
 
První návštěvníci začali přicházet již v průběhu pondělního odpoledne a do nedělního večera jsme se zastavili na rekordním čísle 539! Jsem toho názoru, že pokud by v úterý nepršelo a v sobotu nepřišel přívalový liják, tak mohlo být číslo ještě vyšší. Nicméně i tak jsme s návštěvností velmi spokojeni a hlasivky budeme ještě chvíli dávat do normálu. Čtveřice průvodců chvílemi nestíhala, ale nakonec se dostalo na všechny příchozí, kterým patří poděkování za pozornost a návštěvu objektu! 
 
Krom samotných expozic jsme pro nadšence připravili i páteční promítání pod taktovkou Jana Floriána. Jeho dílo sklidilo u nás i u příchozích ovace. 
 
V průběhu týdne jsme ještě dokázali vyklidit prostor pod pravým zvonem pro lehký kulomet, kde budeme pokračovat v další práci v rámci rekonstrukce objektu. 

Kontakt

K-S 8 "U nádraží" 604 507 520, 604 630 470, 732 748 083 k-s8@seznam.cz