Novinky v expozici

06.08.2020 17:23

Slibované vylepšování interiérových expozic obejktu se nám díky koronavirové situaci podařilo zahájit hned na začátku března. Více volného času dalo vzniknout hned několika vylepšením. 

Prvním krokem pro nás bylo vylepšení osvětlení některých částí expozice. Díky instalaci LED osvětlení došlo i k lepšímu a přehlednějšímu uspořádání dělostřelecké munice. Vylepšení se dočkala i expozice věnována karpatsko-dukelské operaci, kam bylo umístěno několik nových střepit z dělostřeleckých granátů. 
 
Dalším úmyslem, jak změnit a oživit expozice, byla výroba dřevěných truhlíků na munici. Podařilo se nám nakonec vyrobit několik desítek truhlíků přesně podle dobové předlohy. Vystaveny jsou v prostoru vchodové střílny a dále ve střelecké kasematě. Jiného umístění se dočkaly i repliky a originály druhoválečných zbraní. Ze střelecké kasematy byly rozděleny rovnoměrně po objektu.
 
Zásadnější proměnou prošla i místnost pro prodej upomínkových předmětů. Nově zakoupená vitrína nyní slouží k lepšímu přehledu suvenýrů a plechové bedny na munici slouží k ideálnímu uskladnění těchto předmětů. 
 
Fotografie z našeho objektu naleznete samozřejmě na našem FACEBOOKU.

Kontakt

K-S 8 "U nádraží" 604 507 520, 604 630 470, 732 748 083 k-s8@seznam.cz