Týden na osmičce se vydařil!

28.07.2015 18:15

V pondělí kolem poledního jsme dorazili na místo určení a byli jsme nemile překvapeni tím, co nám na příjezdové cestě zanechala vichřice ze začátku července. Polámaných stromů bylo na cestě hned několik a tak jsme auto odstavili na místě a šli si pomalu klestit cestu k bunkru. 

Po zprůjezdnění příjezdové cesty jsme vybalili věci a šli pokračovat, neboť několik stromů i nadále ohrožovalo bezpečnost nejen naší, ale i návštěvníků. Celé pondělní odpoledne a následující den jsme strávili odklízením dřeva. Hromádka byla skutečně pěkná a určitě budeme mít čím topit. 

A jak už to při správné dovolené má být, přišly i chvíle odpočinku a relaxu, která nám zpříjemnilo několik návštěvníků, kteří k nám zavítali. Dokonce došlo i na návštěvu kolegů z Březinky a k vzájemné výměně propagačních materiálů. Podobně tomu bylo i s kolegou s K-S 5 "U Potoka", který nás pozval na přátelskou návštěvu, kterou jsme neodmítli a ve čtvrtek navečer jsme se za ním vydali. 

Největším zpestřením celého týdne byl čtvrteční příjezd hejtmana Pardubického kraje pana Martina Netolického, který se pokochal naší expozicí a dokázal s námi dlouze hovořit o historii. 

S pátečním příjezdem dalších kolegů se pracovní nasazení začalo pomalu, ale jistě zvedat a došlo na plánované natírání bunkru, které bylo slavnostně ukončeno posledním tahem v sobotu večer. Spotřebováno bylo celkem 20 litrů barvy a došlo jednak k obnovení nátěru a také k částečnému vylepšení až po krycí střílnu vlevo od vchodu. Díky postavenému lešení se povedlo vyčistit i diamantový příkop pod střílnami hlavních zbraní.

Sobota byla samozřejmě i ve znamení příjezdu parního vlaku, který jsme opět s kolegy přivítali na nádraží v Červeném Potoce. Vlak byl celkem našlapaný a i díky naší prezentaci na nádraží se k nám následně vrátilo několik návštěvníků. 

Celkově musíme týden "dovolené" na osmičce hodnotit jako velice povedený. Bunkrem jsme provedli 123 návštěvníků. Po letošním znovu zpřístupnění objektu k nám zavítalo již 336 zájemců o prohlídku.

Co se týče dalšího zpřístupnění objektu veřejnosti, tak v týdnu od 17. srpna až do 23. srpna bude u nás otevřeno každý den. Těšíme se na vás a doufáme, že k nám dorazíte!

Kontakt

K-S 8 "U nádraží" 604 507 520, 604 630 470, 732 748 083 k-s8@seznam.cz