Hodnocení sezóny 2022

19.12.2022 09:27

Blíží se konec roku a s ním jsme se rozhodli sepsat v krátkosti hodnocení letošní sezóny na našem objektu. Opět se stihlo realizovat několik věcí, na které jsme se chystali. Dokonce jsme se podíleli na hudebním videoklipu pro skupinu Snaefell a jejich song Věrni zůstanem. 

První návstěva na našem objektu se bohužel nenesla ve veselém duchu, protože jsme vzpomínali nanašeho zemřelého kamaráda Martina Ráboně. Jako vzpomínku na jeho osobu jsme se rozhodli zřídit pro něj pamětní desku i u nás na K-S8 "U Nádraží", kam nám občas přijel zvednout morálku a byl bvždy vítaným hostem. Pamětní desku má Martin umístěnou ve vchodové chodbě. 

Pokračovalo se postupně i ve zvelebování okolí objektu. Nutno říci, že po zimně bylo opět třeba zabezpečit přístupovou cestu od polomů a nebezpečných stromů. Myslet se začalo samozřejmě i na expozice. Plán byl jasný - zkompletovat repliku hraničního sloupu. Ovšem kde sehnat finance? A tak začal kolotoč vymýšlení a dotačního systému z našich rozpočtů, protože klubová kasa bohužel není bezedná. Poděkování patří celé naší partě, ktará dala vše dohromady a v létě se mohl sloup začít usazovat. Přemístění se dočkala i turistická informační tabule, kterou jsem přiblížili k objektu. 

V rámci pracovní akce "NÁLET" jsme během jednoho odpoledne vyčistili prostor okolo pravého "ucha" objektu, kde byla celá řada náletových a polomových dřevin a nepořádku, který jsme během dvou dnů dokázali zlikvidovat a pohled na osmičku je opět o něco lákavější. Prostor samozřejmě bude chtít ještě určitou úpravu, ale tu necháme až na jaro. 

Ještě před tím vším však proběhlo nejen u nás natáčení videoklipu k písničce Věrni zůstanem od skupiny Snaefell. Výsledek našeho snažení můžete posoudit sami - VĚRNI ZŮSTANEM

Ani v letošním roce neproběhla Akce CIHELNA v tradičním měřítku jako před covidovou dobou, ale nás nic neodradilo a poradili jsme si podle svého. Uspořádali jsme pro příchozí akci Týden s osmičkou, kdy jsme krom interiéru objektu dokázali instalovat i venkovní výstavy, promítání a jako třešnička na dortu byl v sobotu součástí expozice i tančík vz. 33. 

Zvelebeno bylo během letoška i zázemí pro nás. Drobných úprav se dočkala i expozice v interiéru, kam nám přibyla celá řada vybavení - především spojařského z dob poválečných. 

Mnohokrát děkujeme všem návštěvníkům, kterých jsme letos přivítali 1.138. Poděkování patří i našim hlavním partnerům, kterými jsou Pivovar Holba a firma Sellier & Bellot. Přejeme všem pohodové Vánoce a hlavně pevné zdraví a těšíme se na vás i v nadcházejícím roce. 

 

Kontakt

K-S 8 "U nádraží" 604 507 520, 604 630 470, 732 748 083 k-s8@seznam.cz