Tvrdá práce nese své ovoce

16.04.2018 18:53

O uplynulém víkendu jsme si s kolegy připomněli třetí výročí znovu obnovení provozu našeho malého pevnostního muzea K-S 8 “U Nádraží”. Za tři roky jsme udělali kus poctivé práce, za kterou se rozhodně nemusíme stydět.

 

Když jsme poprvé přijížděli k objektu, který byl po dobu několika let otevírán pouze jednou do roka, bylo nám dost smutno. Objekt byl oprýskaný část dodělávaná pod replikou zvonu byla v dezolátním stavu a o okolí objektu ani nemluvě. Stromy vyhlížející nebezpečně u přístupové cesty, tráva pomalu převyšující rozsocháče a zdemolované venkovní posezení. 

 

Vzpomínky na první víkend nám tedy opět přinášejí mozoly na ruce. Odstraňování staré trávy, popadaných stromů a zajištění funkčnosti našeho zázemí bylo velmi vyčerpávající, ale rozhodně nás náročný víkend neodradil a za celé tři roky se nám podařilo vybudovat muzeum, které se těší přízni návštěvníků.

Za desítky víkendů trávených na objektu se nám podařilo obnovit původní nátěr, vylepšit přístupovou cestu, zlepšit podmínky pro naše návštěvníky a další množství práce. Navázali jsme také výbornou spolupráci s několika partnery jako je například Pardubický kraj, Kralická Pevnostní oblast o.p.s. a další drobní podporovatelé.

Vypisovat zde vše, co se nám povedlo a nebo nepovedlo vybudovat za ty tři roky, by bylo na hodně dlouho. Odměnou a nejlepším hodnocením pro nás je pozitivní ohlas od většiny návštěvníků. Samozřejmě víme, že ne všem se můžeme zavděčit, ale většina z vás odchází spokojena.

Všechny naše příznivce můžeme ujistit, že budeme i nadále naladěni na stejnou vlnu a budeme se snažit jako doposud. Všem ještě jednu děkujeme za podporu a návštěvu našeho muzea.

 

Kontakt

K-S 8 "U nádraží" 604 507 520, 604 630 470, 732 748 083 k-s8@seznam.cz